Tien op tien voor De twaalf op één

“Wat je ook doet de komende drie seconden, denk niet aan een gele olifant met roze stippen.”

Zo. Bij mij is het beeld eruit en jij denkt de komende vijf seconden alleen nog aan een gele olifant met roze stippen. Zo werkt dat nu eenmaal. Wat we niet mogen, wat we niet kunnen, wat we niet hebben, net dát wordt aantrekkelijk.  

Ik hoop dus dat die #zwijgplicht voor De twaalf (één) gaat doen wat ie moet doen: de plot geheimhouden. Of beter nog: dat de oproep appelleert aan dat kleine, donkere kantje in ieder van ons dat er graag de kantjes van afloopt, maar alles behalve die indruk wil wekken. In dat geval gaan Twitter en Facebook binnenkort bol staan van de aanwijzingen, knipogen en instinkers zonder dat ooit iemand de plot zelf verklapt.

Op die manier wordt de kijker een van de juryleden. Hij kan week na week gissen, speculeren, gokken. Misschien worden er zelfs weddenschappen afgesloten. Is ze schuldig of niet? En wat is de strafmaat? Zet maar in, de verliezer trakteert.

Ik heb nog niet gekeken. Heeft ze het gedaan of niet? Dat weet ik nog niet.
Maar ’t is zeker al goed gedaan!

https://www.een.be/detwaalf/je-hebt-zwijgplicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: