De Poppe aan het dansen

“Ik parkeer waar ik wil, zelfs midden op de Meir”. Dat was de reactie van Lesley-Ann Poppe nadat ze betrapt werd op het fout parkeren van haar witte Porsche, te herkennen aan de nummerplaat LA POPPE. Alles zou kaderen binnen een sensibiliseringscampagne van de Parkeerkliklijn. Die zou mensen aanmoedigen om foutparkeerders aan te geven. Porsche is, zo beweert La Poppe, betrokken in het hele verhaal. Zij kreeg van de autofabrikant een ‘vrij-parkeren-attest’ dat drie jaar geldig is.

Nu heb ik even het internet afgezocht op zoek naar die Parkeerkliklijn en ik heb niet meteen iets gevonden. Tot nieuwe kennis opduikt, ga ik er dus vanuit dat dit een broodjeaapverhaal is. Maar dan wel een heel straf. Want gesteld dat dit idee is ontsproten aan het brein van Lesley-Ann, dan krijgt ze van mij het krediet waarmee ze nog tien Porsche-wagens zou kunnen kopen.

Stond ik aan het hoofd van de politie, ik rolde het concept meteen uit. Het is dan ook geniaal:  je roept een Parkeerkliklijn in het leven waarbij je burgers oproept om foutparkeerders aan te geven. Je jaarquotum voor boetes wordt gehaald zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen. Om het nummer van je kliklijn in de markt te zetten verzin je een game met in de hoofdrollen een niet onbesproken figuur (La Poppe) en een bij de gewone sterveling verkeersagressie oproepende bolide (Porsche).  

Die twee werken als een rode lap op een stier. Er ontstaat al snel een opbod: wie spot de Porsche van La Poppe stilstaand of geparkeerd bij een bus-, tram- of trolleyhalte of op het voetpad? De aangiftes stromen binnen op een speciaal daarvoor aangemaakte Facebookpagina. Er hangt namelijk een beloning vast aan al dat ludiek verraad. Uit alle inzendingen wordt op het bal van de burgemeester een winnaar getrokken. De gelukkige mag drie jaar lang gratis en voor niks met een Porsche met gepersonaliseerde nummerplaat rijden. De overhandiging van de sleutel gebeurt uiteraard door Lesley-Ann zelve die er nadien een factuurtje voor uitschrijft.

Zij maalt geen seconde om de luizen in haar ‘pelsen frak’. Laat de mensen maar denken. Zij rijdt na de ceremonie linea recta naar het Wijnegem Shopping Center, parkeert haar auto in de inkomhal en gaat met veel zwier op zoek naar een handtas die bij de kleur van haar parkeerlicht past. Win-win … ketsjieng ketsjieng!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: