Girl fried in a coma

Nu ik de veertig heb bereikt beletten mijn toenemende heupomtrek en het vooruitzicht aan nauwer wordende aders me ervan om me nog op regelmatige basis te laten verleiden door een Double Whopper met chili cheese fries. Mij zie je dus niet meer zo snel bij Burger King. Maar helaas voor de fastfoodketen haken ook de tiener en twintiger af. Zij vinden het merk plots niet meer “cool”. Een XXL probleem dat schreeuwt om een XXL oplossing: een verjongingsoperatie middels een 360°-campagne, dus.

Die komt er in onder meer de vorm van een van de meest absurde brand makeovers in de geschiedenis van de absurde brand makeovers. Op 1 april 2020 zal – zo wordt gefluisterd in reclamemiddens – Burger King zich tot het jonger ogende Burger Prince omdopen. Al vermoed ik dat de prins maar een uur of 24 zal leven, tot April Fools’ Day voorbij is.

Dit jaar, ook op 1 april, kwam Burger King al met een andere guerilla in het nieuws. Toen onthulde een aantal vrouwelijke Hollywoodschoonheden dat hun eerder op sociale media aangekondigde drachten in wezen schijnzwangerschappen waren. Met de hashtag #itsawhopper toonden ze op fopjesdag de ware aard van de bult tussen hun schaam- en borstbeen: een food baby, ontstaan na een “quicky” bij Burger King. Twee stunts, perfect op maat van de doelgroep, zijnde 18- tot 24-jarigen. Maar ook ik kan de creaties beslist nog smaken.

Hun laatste campagne gaat echter iets minder vlot binnen. Die toont foto’s van (zogezegd?) echte klanten die in een food coma gaan na het eten van de grootste burger in het assortiment. Het ligt wellicht aan mijn moederhart dat deze foto’s beelden bij mij oproepen van die andere dikke buikjes, die van ondervoede Afrikaanse kindjes met hongeroedeem. En grotendeels natuurlijk ook aan de spirituele groei die ik heb doorgemaakt sinds ik niet meer tot de doelgroep van Burger King behoor. Een  gezonde geest in een gerond lichaam, zegt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: